Laster Arrangementer

Virus – en fuge / Jesu oppstandelse og død

Jesu død og oppstandelse

To forestillinger på én dag!

Virus – en fuge vises i Fossekleiva kultursenter kl. 15.00.

Jesu oppstandelse og død vises i Berger kirke kl. 17.00.

Kjøp billett til begge samlet, og få 2 billetter til prisen av 1. Café Jebsen er åpen før og mellom forestillingene – kombiner figurteater med en varm lunsj. Figurteaterforestillingene er for voksne.

Tekstene er skrevet av Fredrik Brattberg, som også er en av forfatterne i antologien Fossekleiva rapsodi.
Brattberg er en internasjonalt anerkjent dramatiker. Tekstene er oversatt til over 20 språk og teller 70 oppføringer verden over. Han har særlig hatt gjennomslag i Tyskland, Frankrike og Tsjekkia. Han har mottatt flere priser, blant annet Ibsenprisen i 2012 og Porsgrunn Kommunes Kulturpris i 2015.

Fredrik Brattberg komponerer dramatikk inspirert av musikkens formspråk. Han arbeider med gjentakelser av scener og dialoger, de gjentas med variasjoner som om de skulle være musikalske tema. Det skaper en enhet og en egen verden som gjør stykkene hans til metaforer.

Fredrik Brattberg er en av dramatikerne med tekster i antologien Fossekleiva Rapsodi, og stykket hans «Ketsjup» ble framført i Fossekleiva kultursenters regi høsten 2019 på Vega scene i Oslo, og i Fossekleiva.

Kattas Figurteater er teaterkompani med base i Tønsberg. Gruppen drives av Anne Helgesen og Henriette Grøtting Kihle sammen med 5 andre lokale kunstnere som har bakgrunn innen regi, manusskriving, figur-making, animasjon, skuespill, foto og mye mer. I mer enn 20 år har Kattas produsert figurteater for alle aldre, turnert både nasjonalt og internasjonalt samt holdt workshops, kurs og foredrag om figurteater.

Virus – en fuge

Han og Henne er i isolasjon. Han bygger på en eksakt modell av leiligheten de bor i. Hun føler seg ikke helt i form. I modell-leiligheten bor det kopier av Han og Henne: Lille Han og Lille Henne. De snakker og beveger seg der nede, i den lille modelleiligheten. Lille Henne er heller ikke i form. Kan det være der smitten kommer fra? Fra der nede? Kampen for å stanse viruset er i gang. Bli med inn i Fredrik Brattbergs absurde og dramatiske univers, fullt av overraskelser, humor og filsofi.

Jesu død og oppstandelse

Jesus er allerede korsfestet, død og begravet. Den romerske guvernøren Pilatus tror at han er kvitt problemet med denne oppvigleren og med sin egen følelse av skyld. Men da Jesus står opp og kommer ut av graven, blir han fanget av en romersk soldat og ført til ham. Pilatus gjentar den avgjørelsen han egentlig ikke ønsker å ta ansvar for. Han dømmer Jesus til korsfestelse. Soldaten fører den dømte til henrettelses-stedet. Maria Magdalena gråter ved korsets fot. Ved siden av Jesus henger et par tyver. Den ene har revolusjonære ideer og samtaler med mannen som blir kalt Jødenes konge.

Jesus dør, gravlegges og gjenoppstår. Han blir nok en gang ført fram for Pilatus. Hvorfor i alle dager dør han ikke? Menneskene rundt Jesu forsøker å gjøre det riktige, men de blir dratt inn i en evig gjentatt lidelse. Det blir uutholdelig. Kan de selv endre historien? Kan de stoppe all lidelsen? Ved å gjenta Jesu oppstandelse, korsfestelse og død om igjen og om igjen med små endringer, viser dramatikeren Fredrik Brattberg hvordan deltakernes oppfattelse av påskehendelsene gradvis endrer seg.

Regi: Anne Margrethe Helgesen
Figurmakere: Tuva Synnevåg, Elisabeth Eastwood og Agnes Schou
Scenografi: Adam Bartley, Tuva Synnevåg, Elisabeth Eastwood og Dekorverkstedet
Komponister: Bjørn Andor Drage og Jon Kirkebø Rosslund
Musikere: Sebastian Rolland og Jon Kirkebø Rosslund
Lysdesign/tekniker: Erik Spets Sandvik
Inspisient: Cassandra Strand Simon
Skuespillere/dukkespillere: Cecilie Schilling, Ingrid Alice Kolnes Aas, Matias Bjune Pedersen, Jon Vegard Hovdal og Henriette Grøtting Kihle
Plakat (Virus): Patrick Børjesson
Foto: Martin Eldøy

Forestillingene er støttet av Kulturrådet, Vestfold og Telemark Fylkeskommune, Fritt Ord, Fond For Utøvende Kunstnere, Norsk Skuespillerforbund, Tønsberg kommune og Tunsberg Bispedømme.

 

 

Detaljer

Dato:
21. januar
Tid
15:00 – 18:00
Kostnad:
200kr
Kategori for Arrangement:

Sted

Fossekleiva Kultursenter
Bergerveien 2 Berger 3075 Norge + Google-kart

Billetter

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Billetter er ikke lengre tilgjengelig