Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

Krig. Dag 240?

22. oktober20. november

Et prosjekt av Lena Heggelund og Alehander Bubnov.

 

Darkness cannot drive out darkness, only light can do that.

We must either learn to live together as brothers or we are all going to perish together as fools.

(Martin Luther King Jr.)

 

Lena Heggelund ( f. 1973)

Lena Heggelunds kunstneriske virke de siste årene har i hovedsak dreid seg om å bruke digitale teknikker på nye og alternative måter (animasjoner, digitaltrykk osv.), gjerne i kombinasjon med tradisjonelle teknikker (f.eks. tegning, tresnitt, silketrykk osv.) I sine arbeider bruker hun tegninger innen kull, blekk, pigment, fotografi og animasjon. Hun kombinerer installasjoner og statiske malerier i sine prosjekter. Motivmessig og tematisk jobber hun både med ytre og indre landskap. Hennes bakgrunn fra Russland/ Syria/Latvia/Norge kan gjenkjennes i mangfoldet i hennes kunst, selv om mangfold i seg selv sjelden er et eksplisitt uttrykt tema, det ligger implisitt i kunstnerskapet.

I samarbeid med Runi Langum gjorde hun en fast animert installasjon med lyd av Henning Sommerro, på oppdrag fra Riksantikvaren til Klementskirkens visningsrom i 2019  Trondheim.

Heggelund har laget flere animasjonsfilmer som har deltatt og blitt premiert på internasjonale festivaler. Hun  ble tildelt Namdalsstipendet 2021 for å videreutvikle teknikkene hun har jobbet med de siste årene. Resultatet av dette manifesterte seg på en separatutstilling i Namsos Kunstforening, Kunstmuseet Nord-Trøndelag fra 20. november til 26. februar 2022.

 

Alehander Bubnov (f. 1959) er en sovjetisk og ukrainsk manusforfatter, regissør, animasjonskunstner. Uteksaminert fra Kyiv Civil Engineering Institute i arkitektur (1986) og VKSR (1992, animasjonsverksted til F. Khitruk og E. Nazarov). Bubnov jobber med animasjon som regissør og animasjonskunstner, og har mottatt en rekke priser på animasjonsfestivaler både som regissør og som animatør.

Detaljer

Start:
22. oktober
Slutt:
20. november
Kategori for Arrangement:

Sted

Fossekleiva Kultursenter
Bergerveien 2
Berger 3075 Norge
+ Google-kart