Laster Arrangementer

Laupsa lokomotiv

foto av musikerne i bandet laupsa lokomotiv

Laupsa Lokomotiv er en sekstett i det akustiske landskapet; improvisert, rytmisk, klangfullt og søkende. Bandet har fått sitt navn fra primus motor; Vetle Aakre Laupsa. Musikken er grensesprengende, leken, rytmisk, utadvendt og søkende. Musikerne blir utfordret og fristet av komponisten til å yte sitt beste og prøve ut nye ting i et sterkt samspill.

Våren 2021 kom debutplata “Reach” (AMP music & records Music) ut på alle plattformer, og ble fulgt opp av slippturné i Sør-Norge.

Øyvind er en trompetist, komponist og bandleder fra Oslo, utdannet ved jazzlinja i Trondheim. Hans to hovedprosjekter er ensemblet Øyvindland og kvartetten Get Your Goat som han leder og skriver musikken for. Med ØyvindLAND slapp han i mars 2020 sin debutplate «Malerier» på Øra Fonogram. Han er også å se og høre i andre band som Cecilie Grundt Quintet, Cosmic Swing Orchestra, Mon Mio  og Trønderlag Big Band.

Reidun er en trombonist og vokalist, utdanna rytmisk linje ved Universitetet i Agder. Hun er med i flere forskjellige prosjekter og trakterer trombonen like godt som hun synger. Otterssen har en bred musikalsk bakgrunn med alt fra storband, klassisk sang, klassisk trombone og euphonium. November 2021 slapp hun debut-EP’en “Fortell meg hvem du er”, hvor hun er inspirert av alt fra Valkyrien Allstars til singer/songwriter-sjangeren.

Joscha Ernst spiller saxofon, er født i Berlin, men flytta til Norge og Kongsberg når han var fem år. Han er utdanna på jazzlinja ved Universitetet i Stiavanger. Han er for tiden aktiv med egne band som Jafs, Joscha’s Midnight Preachers og Friend’s Edge hvor han bidrar sterkt som organisator, komponist og kreativ kraft. Øvrige prosjekter han er involvert i er Cloud City Orchestra, Ensemble Surium, SKA-Laget, RØSK og Lee Voyage.

Kristian Enkerud Lien spiller gitar, er fra Otta og er utdanna på jazzlinja ved Universitetet i Stavanger. Han spiller i bl.a. VALP og KELP, men har også jobba en del med fritt improvisert musikk i forskjellige konstellasjoner. Høsten 2020 slapp han soloutgivelsen “Me lét etter oss”. Nå tar han en master i jazz ved NTNU i Trondheim.

Vetle Aakre Laupsa spiller kontrabass, er fra Fredrikstad og er komponist og bandleder i Laupsa Lokomotiv. Hans tydelige groove, ettertenksomme og eklektiske basspill og personlige måte å komponere og arrangere gjør han til en hjørnestein i flere prosjekter bl.a.: Joscha’s Midnight Preachers, VALP, Jafs, Fem Drager og Orun Quartet. Aakre Laupsa er utdanna på jazzlinja ved Universitetet i Stavanger.

Olav Abildgaard spiller trommer, rapper, er fra Bærum og har spilt de fleste varianter av musikk innen jazz-sjangeren, og er i tillegg aktiv utøver i moderne RnB-pop, hiphop, og samtidsmusikk. Olav har vært med på prosjekter med bl.a. Valkyrien Allstars, Ralph Towner, Hanna Paulsberg og Mats Gustafsson, og har skrevet musikk for bl.a. Norges MusikkHøgskoles Storband, AOJO – Akershus og Oslo ungdomsjazzorkester og Det Norske Blåseensemble. Abildgaard er utdanna på jazzlinja ved Universitetet i Stavanger, og tar nå en master i jazzkomposisjon ved NMH.

Foto: Pierluca Taranta.

Detaljer

Dato:
17. juni 2023
Tid
17:00 – 18:00
Kategori for Arrangement:

Sted

Fossekleiva Kultursenter
Bergerveien 2 Berger 3075 Norge + Google-kart