Laster Arrangementer

Kikki Hovland i Café Jebsen

billedkunstner Kikki Hovland med ett av sine malerier

Salgsutstilling.

Født i Vancouver, Canada, 1971. Kikki Hovland bor og arbeider i Fossekleiva. Kikki Hovland arbeider hovedsakelig med maleri og da oftest med stofflige oljemalerier i mange lag. Hun arbeider også med fotografi, litografi, land art, collage, tegning, trykk, m.m.

Siden sin debut i begynnelsen av 90-tallet har hun hatt en lang rekke separate og kollektive utstillinger og deltatt i mange kunstprosjekter, større fotooppdrag, teater/ scenografi, samt drevet undervisning både kommunalt og privat. Hun er medlem i Norske Billedkunstnere, har deltatt flere ganger i jury-arbeide og kuratering, hatt styreverv i fagorganisasjonen (BBK), interrimstyre ved etablering av Drammen Kulturråd og deltar kontinuerlig i utstillinger og kunstprosjekter.

Kikki Hovlands arbeider blir ofte karakterisert som surrealistiske da de vender seg mot det indre landskapet i betrakteren. Hun har et engasjerende lyrisk og innovativt formspråk, ofte preget av organiske elementer, symbolikk, landskap og dyr. Lyd, dans og bevegelse er sterke inspirasjonskilder i maleriene hennes, som ofte også er både lys- og fargesterke. Maleriene retter fokus mot individets både indre og ytre verden, og skildrer på denne måten intensiteten i tilværelsen. Naturen er en intens og stadig tilbakevendende inspirasjon, dette setter spor både i konkrete og abstrakte uttrykk. Hun tar ofte i bruk fysiske blader og vekster, presser disse og tar de inn i maleriene ved å bruke de organiske formene som negativer.

Detaljer

Start:
1. august 2023
Slutt:
27. august 2023
Kategori for Arrangement:

Sted

Fossekleiva Kultursenter
Bergerveien 2 Berger 3075 Norge + Google-kart