Laster Arrangementer

Artist talk med Daina Deksne-Gundersen

foto av kunstner Daina Deksne-Gundersen

Daina Deksne-Gundersen (1973) er tekstilkunstner med Mastergrad i visuell kunst fra Riga i Latvia. Hun legger stor vekt på gjenbruk, bærekraftige materialer og naturlige materialers egenskaper. Hun jobber med globale miljøtemaer, samtidig som hun løfter fram nære og hverdagslige ting. Daina utfordrer grensene mellom ulike teknikker – maleri, akvarell, tekstil og objekter. I praksis bruker hun sin kunnskap og erfaring i komposisjon, materialkunnskap og håndverk som hovedredskaper og kjenner seg trygg i improvisasjon. Hun har stilt ut i flere juryerte utstillinger som blant annet Novemberutstillingen og Kunst rett vest og er medlem i Buskerud Bildende Kunstnere og Norske tekstilkunstnere.

Daina Deksne-Gundersen vant Kunst rett vest prisen i 2022. Kunst rett vest er Norges største regionale satsning på billedkunst og kunsthåndverk der 7 kommuner vest for Oslo deltar med en stor fellesutstilling og åpne atelierer. Som en del av prisen vil hun ha en separatutstilling på Fossekleiva kultursenter sommeren 2024.

Samtalen vil være sammen med Karianne Sand som er rådgiver i kunst og kulturarv i Drammen kommune og tidligere har vært leder for Norske tekstilkunstnere og SOFT galleri.

Detaljer

Dato:
14. september 2023
Tid
18:30 – 19:30
Kategori for Arrangement:

Sted

Fossekleiva Kultursenter
Bergerveien 2 Berger 3075 Norge + Google-kart