Laster Arrangementer

Anne-Marie Giørtz trio

foto av Anne-Marie Giørtz som spiller og synger

Konsert

Ab und Zu og Trio de Janeiro har tidligere gjestet Fossekleiva kultursenter, til stor glede for et publikum. Begge er navn som gir god gjenklang i nyere norsk musikkhistorie. Mye av denne klangen skyldes stemmen til Anne – Marie Giørtz. Den allsidige vokalisten har vært å regne med siden tidlig på åttitallet. I 2008 startet hun Anne-Marie Giørtz trio hvor det meste av musikken er egenskrevet.  I 2009 ga trioen ut Cd´en «På egne vegne». I februar 2016 kom oppfølgeren «Capital Punishment for Cars». Begge utgitt på Grappa.

Albumet «Echoes of our memories» omfatter flere av Giørtz’ musikalske verker gjennom årene, musikk basert på tekster av den amerikanske lyrikeren og tekstforfatteren Fran Landesman. Landesman har skrevet et stort antall sanger, mange laget for musicals – og en lang rekke vokalister har brukt hennes tekster. Også Radka Toneff valgte seg låter med tekster av Fran Landesman, som «Spring Can Really Hang You up the Most», «Ballad of the Sad Young Men», «Mystery Man» og «Before Love Went out of Style». De to første er i dag å anse som jazzstandarder. Landesman døde i 2011, 83 år gammel.

Vemod, lengsel etter kjærlighet, melankoli og uskyldighet, med en bruk av språklige virkemidler som forsterker budskapet, og ofte med et, i blant ironisk, glimt i øyet. Anne-Marie Giørtz’ musikk til Landesmans tekster får dette fram. I New York Times ble hun karakterisert som «a cranky, jazz-steeped, beat generation Dorothy Parker», med tekster som kan ta utgangspunkt i en av Landesmans mange utenomekteskapelige affærer.

Trioen består av:

Anne-Marie Giørtz – vokal, piano, guzheng, og perkusjon

Eivind Aarset – gitarer og elektronikk

Anders Engen – diverse trommer, dobro, keyboard og perkusjon

 

Foto: Alf Einar Kvalavåg

 

Detaljer

Dato:
14. september
Tid
15:00 – 16:00
Kategori for Arrangement:

Sted

Fossekleiva Kultursenter
Bergerveien 2 Berger 3075 Norge + Google-kart