Laster Arrangementer

IKONER

Mann og kvinne etterligner bilde fra filmen Titanic :foto

IKONER – En utställning om att få finnas

Her møter vi 21 mennesker med Downs syndrom i uvante roller. De går inn i sine fantasiroller og gestalter sine drømmer – her er ballettdanseren, statsministeren, mammaen, dronningen, supermannen, divaen, skuespilleren og mange flere.

Noen mennesker finner aldri sin plass i kunsten eller mediene. Fotografiska Museet i Stockholm ville gjøre noe med akkurat det.

Mennesker med Downs syndrom lever midt iblant oss, men de er sjelden synlige innenfor kunsten eller i mediene. Men også de lever med sine drømmer og har behov for anerkjennelse og kjærlighet.

Pär Johansson, leder for Glada Hudik Teatern, vil holde foredrag i forbindelse med åpningen.

Pär Johansson er initiativtaker og leder for Glada Hudik-teatern i Sverige, en teatergruppe der utviklingshemmede og normalhemmede skuespillere opptrer side om side.

Han har mottatt flere priser både som leder og foredragsholder og viser i sitt arbeid hvordan mennesker kan utvikles selv om de tilsynelatende har dårlige forutsetninger for å lykkes. Hans mantra er at det er bedre å være veldig bra på en ting enn halvdårlig på ti, uansett om man har talent for å stable hermetikk eller synge som en fugl. Å få anledning til å vise hva man kan og at det verdsettes, gir ytterligere vekstmuligheter.

Vi er like betydningsfulle, uansett kjønn, hudfarge eller intelligens og akkurat dette har vært drivkraften for teateret: Å bryte ned fordommer mellom mennesker og forandre frykt og fordommer til vennskap og forståelse.

Utstillingen er et samarbeid mellom Fotografiska muséet i Stockholm og Glada Hudik teatern


 

Detaljer

Start:
10. november 2018
Slutt:
18. november 2018
Kategori for Arrangement:

Sted

Fossekleiva Kultursenter
Bergerveien 2 Berger 3075 Norge