Laster Arrangementer

Cyanotypi verksted

To bilder av blomster i blått og hvitt, fra Cyanotypi verksted :foto

Cyanotypi (cyanotrykk) er en gammel alternativ fotografisk trykkteknikk med røtter helt tilbake til 1840- tallet. Bildet skapes gjennom å blande to typer pulverkjemikalier; jernammoniumsitrat og rødt blodlutsalt sammen med vann, til en flytende, lysfølsom emulsjon. Denne blandingen kan pensles på ulike underlag som man vil trykke et fotomotiv på, som f.eks papir.

Dette er håndlagde arbeider og hvert enkelt trykk betraktes som en original.

Cyanotypiteknikken ble oppfunnet av astronomen Sir John Herschel. Han oppdaget i 1841/42 at forskjellige jernsalt-forbindelser var lysømfintlige for ultrafiolett lys.

Oppdagelsen resulterte i cynaotypiteknikken, som også er kalt «Iron Prussian blue process» etter fargestoffet som blir fremkalt under fremstillingen.
Denne rimelige og relativt lett håndterlige prosessen ble hovedsakelig benyttet til reproduksjon av tekniske tegninger for håndverk og industri, men også til fotografiske bilder hos kunstnere og amatørfotografer på attenhundretallet og begynnelsen av nittenhundretallet.
Teknikken er veldig populær også i dag for sine sterke og intenst blå fargetoner, og de mange mulige bruksområdene innen fotografi og fotokunst.

Mini-workshop

På workshopen skal vi lage fototrykk av ville planter. Vi starter med en kort introduksjon av cyanotypi-prosessen. Deretter skal vi ut og plukke blader og planter i nærområdet, og bruke disse til fremstilling av fototrykk.

Workshop leder: Paul Guanio-Uluru

kl.12.00 – 13.30 og kl.14.00 – 15.30
10 deltakere per workshop
Barn er gratis i følge med voksen.

Detaljer

Dato:
5. september 2021
Tid
12:00 – 15:30
Kostnad:
100kr
Kategori for Arrangement:

Sted

Fossekleiva Kultursenter
Bergerveien 2 Berger 3075 Norge

Billetter

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Billetter are not available as this arrangement has passed.