Laster Arrangementer

Beat og bevegelse – utstilling

Collage av bilder fra Utstilling Beat og Bevegelse :foto

Runi Langum, Jørgen Haarstad, Inger Garborg Amundsen og Steinar Kaarstein

16. juni–19. august · tirsdag–søndag kl 12.00–17.00

Lydverket «Released Wasteland» spilles hver dag kl.12.00 og kl.14.00

Gratis omvisning i Berger musum og utstillingene alle dager kl.13.00

Animasjonsfilmen «Veien» vises kontinuerlig som en del av Runi Langums utstilling alle dager. Regi og animasjon: Lena Heggelund. Tegninger: Runi Langum. Musikk: Nytt land (Sibir).

Runi Langum ·  Tegning og skulptur

Runi Langum viser en serie nye arbeider. Temaet er menneske i natur, som blander seg og er en del av hverandre – i evig bevegelse. «Kunsten er et uttrykk for det åndelige som vi kan sanse i livet og som vi blir forbundet av. Energien i streken og i en bearbeidet masse skaper beskjeder i omformingen til et verk.»

Runi Langum er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim, og ved det prestisjetunge Ècole Nationale Supérieure des Beaux Arts i Paris der hun spesialiserte seg i tegning og fikk 1. prix de dessin i 1986. Hun bor og arbeider på Berger og Fossekleiva. Som grafiker arbeider Runi Langum hovedsakelig med litografiske teknikker. Hennes motivbruk består av mennesker og natur fremstilt med vare, flytende streker satt i kontrast mot ekspressive anslag. Streken er seismografisk. På denne måten skaper hun et figurativt formspråk der motivene blir satt i bevegelse i bildet. Hun har også tegnet på stein. I Elveparken Drammen står to skulpturer med relieff. En tilsvarende utsmykning står foran Viken Skog, Hønefoss. Runi Langum er representert ved en rekke gallerier i Norge, og hatt utstillinger blant annet på Stenersenmuseet, Haugar Vestfold Kunstmuseum, Trondheim Kunstforening og Galleri Ismene. I tillegg til utstillinger i Norge, har hun stilt ut en rekke ganger blant annet i Frankrike. Hennes kunst er kjøpt inn av blant annet Nasjonalmuseet for Kunst, Riksgalleriet, Norsk Kulturråd og Haugar Vestfold Kunstmuseum.

Jørgen FS Haarstad · Released Wasteland

Haarstad presenterer et sammensatt keramisk lydverk, installasjon og performance i Fossekleiva. Det keramiske verket Released Wasteland har et frekvensområdet fra
9 Hz–17.000 Hz. Menneskers hørsel kan ikke oppfatte lyd under 20Hz.

Jørgen Frederik Scheel Haarstad er kunstner, musiker, trommeslager og komponist. Haarstads kunst skiller seg ut med sin unike tilnærming til keramikken. Han har en bakgrunn innen musikkbransjen, hvor han satset seriøst på en musikkarriere i 20 år. Det påvirker Haarstad i sitt arbeide med keramikk. Hans MA-prosjekt ved Kunsthøgskolen i Oslo 2013–2015, omhandlet eksperimentering, primært med keramikk som audiovisuelt materiale – produksjon av lydobjekter og visuelle former, som materiale til bruk i installasjoner og performance. Haarstad tar i bruk porselensavfall og feilproduksjon fra Norsk Teknisk Porselen i Fredrikstad, støper og modellerer. Han utforsker særegenhet og potensial i materialet i hvert enkelt objekt til bruk i lydproduksjon, stedsspesifikk bevegelighet, i performance og visuelt utrykk. Haarstad er invitert til å delta med Released Wasteland på biennalen Clay Gulgong i Australia i 2020, og har mottatt produksjonstøtte fra Fond for lyd og bilde til verket.

Haarstad vil holde performance 21. juli, 28. juli og 11. august – alle dager kl. 15.00.

Inger Garborg Amundsen og Steinar Kaarstein · Berørt

Med utgangspunkt i kroppen som instrument og gjenkjennelige følelser; som nærhet, redsel, og ro, har Amundsen og Kaarstein skapt tre vakre og fantasieggende installasjoner. Rytme og bevegelse er gjennomgående tema i alle tre. Den ene installasjonen inneholder mer enn hundre støpte silikonhender. Disse ble laget under årets Atelierperiode, og mange besøkende bidro med sine hender. Kanskje du kjenner noen av hendene?

Inger Garborg Amundsen sto bak fjorårets Mellomrom – sanserom for barn. Hun har utdannelse innen klesdesign fra ESMOD og keramikk fra The London Institute – Camberwell College of Art, og arbeider blant annet med kostyme og scenografi. Steinar Kaarstein har utdannelse som industridesigner og lærer fra Høgskolen i Oslo og Akershus. Han arbeider som figur- og effektmaker.

Amundsen og Kaarstein ledet KunstRom 2018 for barnehagebarna i Svelvik, og hadde ansvaret for utstillingen «Flytende vev».

 

Detaljer

Start:
16. juni 2018
Slutt:
19. august 2018
Kategorier for Arrangement:
,

Sted

Fossekleiva Kultursenter
Bergerveien 2 Berger 3075 Norge